"Kadim Bir Medeniyet Dili Olarak Türkçe"

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen  "Kadim Bir Medeniyet Dili Olarak Türkçe" adlı panel 25 Ekim 2017 tarihinde, saat 13:30'da Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömür CEYLAN'ın yürüttüğü panele, konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati DEVELİ ile Ege Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN ve Prof. Dr. Mustafa ÖNER katıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet TOKAÇ'ın Türkçe üzerine yaptığı konuşmanın ardından başlayan panele, ayrıca Prof. Dr. Turan GÖKÇE ve Prof. Dr. Saffet KÖSE ile çok sayıda öğrenci dinleyici olarak katıldı.