"Umut Şairi Mehmet Akif Ersoy"

Milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un edebiyat ve düşünce dünyası, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile SKS Edebiyat Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikle ele alındı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Bilal Kemikli, Âkif'i edebiyatçı kimliğinin yanısıra düşünce dünyası itibarıyla değerlendirdi.
"Umut Şairi Mehmet Âkif Ersoy" başlıklı konferansa, Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş'ın yanı sıra idari ve akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta, Müzik Bölümü Arş. Grv. Cem Çırak ile solist Sinem Bozkurt tarafından sunulan ve Âkif’in bestelenmiş şiirlerinden oluşan müzik dinletisi de beğeni kazandı.