Tüm HABERLER
  • Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Sasalı Pikniği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organize edilen bölüm pikniği 30 Nisan 2018 tarihinde, Sasalı Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi. Akademik personel ve öğrencilerin katıldığı piknik için saat 11:00'da ünversiteden hareket eden otobüs, öğrencilerin piknik alanına ulaşımını sağladı.

• "Yeni Kafkasya Yazıları"

Bölümümüz Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Selçuk TÜRKYILMAZ'In, Prof. Dr. Yavuz AKPINAR ve Yrd. Doç. Dr. Yılmaz ÖZKAYA ile birlikte hazırlamış olduğu  "Yeni Kafkasya Yazıları" adlı kitap yayımlanmıştır.

• "Roman ve Öyküde Zaman"

Bölümümüz Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Seçil DUMANTEPE'nin "Roman ve Öyküde Zaman" adlı kitabı yayımlanmıştır.

• "Yahya Kemal - Tanpınar: Gelenek ve Modernite Paneli"

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen "Yahya Kemal - Tanpınar: Gelenek ve Modernite" adlı panel, 15 Şubat 2018 tarihinde, saat 14:00'da Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömür CEYLAN'ın yürüttüğü panele, konuşmacı olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim ŞAHİN ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal ŞENEL katıldı. Panelde, Yahya Kemal ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın poetikalarında rol oynayan "gelenek" ve "modernite" kavramları etrafında çeşitli görüşler ve sorunlar tartışıldı. Bunun yanında her iki yazarın biyografilerinden hareketle, sanat hayatlarında meydana gelen değişmeler ve gelişmeler üzerinde duruldu. Ayrıca edebiyatın bir sorunsalı olarak gelenek meselesinin günümüz şiirine nasıl ve hangi yönleriyle yansıtılabileceği bahsi gündeme getirildi. Panelin sonunda ise Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan GÖKÇE, Prof. Dr. İbrahim ŞAHİN ve Yrd. Doç. Dr. Ünal ŞENEL'e teşekkür belgelerini takdim etti.

• "Kadim Bir Medeniyet Dili Olarak Türkçe"

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen  "Kadim Bir Medeniyet Dili Olarak Türkçe" adlı panel 25 Ekim 2017 tarihinde, saat 13:30'da Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömür CEYLAN'ın yürüttüğü panele, konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati DEVELİ ile Ege Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN ve Prof. Dr. Mustafa ÖNER katıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet TOKAÇ'ın Türkçe üzerine yaptığı konuşmanın ardından başlayan panele, ayrıca Prof. Dr. Turan GÖKÇE ve Prof. Dr. Saffet KÖSE ile çok sayıda öğrenci dinleyici olarak katıldı.

• Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanışma Pikniği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organize edilen tanışma pikniği 2 Ekim 2017 tarihinde, Sasalı Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi. Akademik personel ve öğrencilerin katıldığı piknik için saat 12:00'da ünversiteden hareket eden otobüs, yaklaşık yüz öğrencinin piknik alanına ulaşımını sağladı. Özellikle birinci sınıf öğrencilerinin, hem hocaları hem de diğer sınıflardaki arkadaşlarıyla tanışıp bir arada olmalarını sağlayan piknik, akşam saatlerinde sona erdi. Günün sonunda bir konuşma yapan bölüm başkanı Prof. Dr. Ömür CEYLAN, öğrencileri bir araya getiren, onların okul dışında eğlenmelerini ve sosyalleşmelerini sağlayan bu tip faaliyetlerin gerçekleştirilmeye devam edileceğini belirtti.

• "Türk Dünyasındaki Edebi İlişkiler"

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen konferanslar kapsamında Üniversitemize gelen Türk Dünyası Edebiyatları araştırmacılarından Prof. Dr. Yavuz Akpınar, "Türk Dünyasındaki Edebi İlişkiler" adlı konuşmasını, 21 Aralık 2016'da saat 13.00'de gerçekleştirdi. İlk olarak, Türk dünyasında öne çıkan edebi hareketlere ve  önemli isimlere değinenen Akpınar, konuşmanın devamında ise Türk dünyasının önde gelen ülkeleriyle Türkiye Cumhuriyeti'nin ilişkileri üzerinde durdu.

• "Umut Şairi Mehmet Akif Ersoy"

Milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un edebiyat ve düşünce dünyası, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile SKS Edebiyat Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikle ele alındı. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk-İslam Edebiyatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Bilal Kemikli, Âkif'i edebiyatçı kimliğinin yanısıra düşünce dünyası itibarıyla değerlendirdi. "Umut Şairi Mehmet Âkif Ersoy" başlıklı konferansa, Rektör Prof.Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Turan Gökçe, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ertuğrul Deliktaş'ın yanı sıra idari ve akademik personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansta, Müzik Bölümü Arş. Grv. Cem Çırak ile solist Sinem Bozkurt tarafından sunulan ve Âkif’in bestelenmiş şiirlerinden oluşan müzik dinletisi de beğeni kazandı.

Toplam 8