Tüm HABERLER
  • Geleneksel Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Tanışma Pikniği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organize edilen tanışma pikniği 5 Ekim 2018 tarihinde, Sasalı Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi. Akademik personel ve öğrencilerin katıldığı piknik için saat 11:00'de ünversiteden hareket eden otobüs, yaklaşık yüz öğrencinin piknik alanına ulaşımını sağladı. Özellikle birinci sınıf öğrencilerinin, hem hocaları hem de diğer sınıflardaki arkadaşlarıyla tanışıp bir arada olmalarını sağlayan piknik, akşam saatlerinde sona erdi.

• Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yeni Öğrencileriyle Tanıştı

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 2018 - 2019 eğitim-öğretim yılının başlangıcında yeni öğrencilerinin bölüm hocalarıyla bir araya gelmelerini sağlayan bir tanışma toplantısı düzenledi. Salı günü saat 15:00'da,  Last Point'de gerçekleştirilen toplantıda, I. Sınıf öğrencilerinin bölüm arkadaşları ve hocalarıyla tanışmaları sağlandı. Öğrencilere kısa bir konuşma yapan bölüm başkanı Prof. Dr. Ömür CEYLAN, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nün genel özellikleri, mesleki imkânları ve üniversite hayatı üzerine çeşitli bilgiler paylaştı.

• Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Sasalı Pikniği

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organize edilen bölüm pikniği 30 Nisan 2018 tarihinde, Sasalı Piknik Alanı'nda gerçekleştirildi. Akademik personel ve öğrencilerin katıldığı piknik için saat 11:00'da ünversiteden hareket eden otobüs, öğrencilerin piknik alanına ulaşımını sağladı.

• "Yeni Kafkasya Yazıları"

Bölümümüz Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Selçuk TÜRKYILMAZ'In, Prof. Dr. Yavuz AKPINAR ve Yrd. Doç. Dr. Yılmaz ÖZKAYA ile birlikte hazırlamış olduğu  "Yeni Kafkasya Yazıları" adlı kitap yayımlanmıştır.

• "Roman ve Öyküde Zaman"

Bölümümüz Yeni Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Seçil DUMANTEPE'nin "Roman ve Öyküde Zaman" adlı kitabı yayımlanmıştır.

• "Yahya Kemal - Tanpınar: Gelenek ve Modernite Paneli"

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen "Yahya Kemal - Tanpınar: Gelenek ve Modernite" adlı panel, 15 Şubat 2018 tarihinde, saat 14:00'da Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömür CEYLAN'ın yürüttüğü panele, konuşmacı olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim ŞAHİN ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünal ŞENEL katıldı. Panelde, Yahya Kemal ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın poetikalarında rol oynayan "gelenek" ve "modernite" kavramları etrafında çeşitli görüşler ve sorunlar tartışıldı. Bunun yanında her iki yazarın biyografilerinden hareketle, sanat hayatlarında meydana gelen değişmeler ve gelişmeler üzerinde duruldu. Ayrıca edebiyatın bir sorunsalı olarak gelenek meselesinin günümüz şiirine nasıl ve hangi yönleriyle yansıtılabileceği bahsi gündeme getirildi. Panelin sonunda ise Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan GÖKÇE, Prof. Dr. İbrahim ŞAHİN ve Yrd. Doç. Dr. Ünal ŞENEL'e teşekkür belgelerini takdim etti.

• "Kadim Bir Medeniyet Dili Olarak Türkçe"

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen  "Kadim Bir Medeniyet Dili Olarak Türkçe" adlı panel 25 Ekim 2017 tarihinde, saat 13:30'da Hekim Hacı Paşa Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömür CEYLAN'ın yürüttüğü panele, konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayati DEVELİ ile Ege Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN ve Prof. Dr. Mustafa ÖNER katıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet TOKAÇ'ın Türkçe üzerine yaptığı konuşmanın ardından başlayan panele, ayrıca Prof. Dr. Turan GÖKÇE ve Prof. Dr. Saffet KÖSE ile çok sayıda öğrenci dinleyici olarak katıldı.

Toplam 7